deneme

29 Kasım 2012 Perşembe

Başladım...

Dun aksam birden aklima  geldi,bir kutunun icinde dantel ipleri ve tig vardi... Nerden estiyse o kadar cok dantel ormek istedim ki ve basladim... Tigi elime almayali baya bir zaman oldu aslinda,yine o kutunun icinde bir havlu kenari modeli vardi daha once yaptigim ve onu islemeye karar verdim. Dogru sayiyi tutturana kadar 3 kez denedim..

Bu aralar bloglarda harika tig isi yastik  kiliflari ve battaniyeler goruyorum.Aslinda onlardan  yapmayi cok istedi canim ama evde uygun ip yoktu ve ben dantel tig isi bilirim ama oyle  resimden ornek cikaramam,yanimda biri yaparken bakarak ornegi anlayanlardanim :)
Ben kucukkken anneannem yaparken cok meraklanirdim o da bana once zincir cekmeyi gostermisti,sonra ben ogrenmek istedigimde birlikte birkac kucuk motif yapmistik.Az cok tig isini de bilir oldum boylelikle....

Cok matah birsey degil bol dolgulu ve sanirim cok kolay bir ornek,paylasmak istedim.

Mutlu gunler herkese. 

12 yorum:

  1. Gülşahcığım camda dekupajı rahatlıkla kullanabilirsin. Cam objeye tersten ve görselin ön yüzüne tutkalı sürüp yapıştıracaksın, kurumasını bekledikten sonra 2 kez de görselin arkasına tutkal sürüp kurumasını bekleyeceksin.Sonra istediğin rengi ponpon fırçayla sürüp camı ışığa tutup her tarafının iyice kapandığına emin olunca parlak sprey vernikle cila yaptın mı işlem tamamdır :)
    Kolay gelsin!
    Dantel gözümden kaçmadı,maşallah sana hamarat hatun :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ahh sagol Nilgun ablacim,ne kadar guzel anlatmissin,tesekkur ederim.Ben de cama dekupaji ayni senin dedigin gibi yapiyorum ama sadece beyazla boyanabilecegini biliyordum.Farkli renkler de yapilabiliyorsa harika!!!
      Ah dantel isini sorma sardim bu aralar yine bunlara :)
      Sevgilerimle..

      Sil
  2. bir de bana gelse böyle bir ilham:)))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Insallah en kisa zamanda butun ilhamlar gelsin :))
      Segilerimle..

      Sil
  3. dantel örmeyeli bayağı oldu benim de..güzel oluyor elie sağlık

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Sevgili mormenekselerr ben de baya bir ozlemisim danteli sormayin :)
      Sevgiler.

      Sil
  4. canım başlamışsın kolay gelsin demeye geldim bende ama ipinin rengine bayıldım ben kremi daha çok seviyorum dantelde pek elimden gelmiyor ama görünce de bayılıyorum

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok teşekkür derim Zeynep,başladım bakalım bir hız :) İp aslında beyaz ama ben akşam loş ışıkta fotoğraf çektiğim için krem gibi çıktı :)
      Sevgiler.

      Sil
  5. Dantel evde kedim olduğu için çok kullandığım bir şey değil, ama çok severim. İpinizin rengine de bayıldım. Ellerinize sağlık.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Dantel aslinda benim de cok kullandigim bir sey degil,ama ormeyi cok severim :) Cok tesekkurler.
      Sevgiler.

      Sil