deneme

14 Nisan 2012 Cumartesi

Mum Eskitme Cerceve ve sonrasindaki donusumu

Cercevelerin ilk halini 3 sene once oglumun odasi icin yapmistim. Ama asip kullanmadim ve bir kenarda bekledi.
Cerceveyi kaherengine boyayip uzerine mum surdum ve kapanana kadar beyaza boyadim. Sonra istedigim yerleri zimparalayarak eskittim. Bu eskitme yontemi cok hos duruyor bence... Daha sonra da uzerine cicek desenli kucuk pecete parcalarini kesip yapistirdim.




Gerci bu hallerini de cok begendim ama bugun yarin derken cerceveler bir turlu duvara asilamadi ve kenarda bekledi durdu. Tabii bu surede vernik mi bozuktu bilemiyorum, beyaz olan yerler hep toz tuttu ve goze kotu gorunen bir hal aldi.

Ben de atmaya kiyamadim ve yeniden nasil donusturebilriim diye dusundum. Eee bir de uzerinde eskitme var pecete var, nasil bir daha boyanir derken degistirdim :)))

Yeni hali icin; once bikac kat dekopaj tutkali surdum zemin biraz duzelsin diye ( dogru mu bilmem ama benim aklima bu geldi). Sonra metalik platin rengine boyadim ve yine pecete dekopaji uygulamaya karar verdim bu kez ilk olarak denedigim butun olarak pecete yapistirma yontemi ile...

Cercevelerin kenarlari girintili oldugu icin bu alanlar zor oldu, bazi yerlerde peceteler ust uste geldigi icin daha koyu renkler olustu desenlerde bazi bolgeler koyu kaldi... Yine de icime sindi ve bu kez icine hemen fotograf bulup duvara asacagim :))

Herkese mutlu,saglikli ve bol boyamali haftasonlari diliyorum.


4 yorum:

  1. Eski halleri de çok güzelmiş , yenisi de çok hoş olmuş , eline sağlık , güle güle kullan .

    YanıtlaSil
  2. kötü zemini düzeltmek için rölyef pasta ile sıvama yapılabilir. kullandığın peçete desenini çok beğeniyorum, zarif bir havası var o desenin ve çerçevene çok da yakışmış. ellerine sağlık.

    YanıtlaSil
  3. Güzel yorumunuz ve verdiginiz bilgiler için çok tesekkurler. Rölyef pasta kullanımını deneyeceğim.
    Sevgiler.

    YanıtlaSil